Nowy poradnik dla początkujących
|
Liczba postów: 11
Liczba wątków: 2
26-07-2009, 21:30
Siemanko, niektórzy znają mnie z serwera, tutaj regularnie czytuję, ale dopiero teraz się zarejestrowałem.
Stworzyłem poradnik do TT dla początkujących, ci co umieją grać raczej nic nowego tam nie znajdą. Poradnik jest dla graczy niezdecydowanych, którzy nie umieją jeszcze grać, aby poznali zasady i złapali Tycoonowego bakcyla
W poradniku na dole umieściłem link zwrotny to tego forum, adres do poradnika:
http://jajozglowy.pl/Transport-Tycoon.html
Jeśli ktoś znajdzie chwilkę, proszę rzucić okiem i napisać czy są tam jakieś babole, lapsusy i nieprawdziwe informacje. Pisanie zajęło mi tydzień, więc treści jest sporo i błędów pewnie też  A zależy mi żeby wszystko było profesjonalnie.
pozdrawiam wszystkich graczy i do zobaczenia na serwerze
Liczba postów: 1,370
Liczba wątków: 52
Dzięki za linka do naszego forum
Liczba postów: 43
Liczba wątków: 9
Ja cię znam.  Jak coś to dzięki  Ale lepiej byś był stałym uzytkownikiem a nie tylko wkleił poradnik.
Liczba postów: 1,355
Liczba wątków: 114
Przegladalem ten poradnik tak "w locie" i musze powiedziec, ze jak dla poczatkujacych wystarczy. Nie wglebialem sie w teksty
Jeszcze muszę poprawić literówki, ale ogólnie chyba poradnik wyszedł dobrze.
xezo - jestem jakby stałym użytkownikiem ,lecz nie miałem potrzeby się rejestrować, bo wszystko co chciałem wiedzieć już ktoś opisał
poradnik jest z podstaw dla nowicjuszy, ale kto ze mną zagrał na serwie wie, że jak już zagram na poważnie, to skala wykresu profitów rozjeżdża się tak, że wiekszośc firm nawet nie odbija się od dna
Liczba postów: 8
29-12-2009, 17:37
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-12-2009, 17:46 przez pixx.)
Ja mam pytanko. Tam jest napisane, w 3 rozdziale, że można kupować budynki i przekupić władze miasta jeśli zmienimy krajobraz wokół ich terenu, tymczasem ja takiej opcji nie widzę :/ A przydałaby się.
PS Mam wersję 1-beta.
Aha i tam jeszcze jest błąd w statkach, a raczej brak  Wiec tam nie ma nic o tym, że statki są bardziej opłacalne, niż budowanie mostów dla pociągów. JA znalazłem taki sposób: po jednej stronie jeziora (opłacalne, tylko wtedy kiedy długość szlaku morskiego jest spora) budujemy przystań dla statków i dla pociągów, na drugim to samo. I kiedy pociąg przyjedzie na swoje miejsce przy przestani, wyładowuje ropę, na przykład, statek ładuje, płynie na drugi brzeg tam wyładowuje a pociąg ładuje. Testowałem i to było spore źródło pieniędzy, a wtedy zarobiłem ponad milion (pierwszy raz! grałem 5 raz chyba) na multiplayerze (byłem pierwszy  ). No więc tyle. Tak mówię, bo może niektórzy nie wiedzą o tym sposobie, chociaż wątpię.Pozdro
Liczba postów: 458
Liczba wątków: 35
29-12-2009, 18:42
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-12-2009, 18:43 przez shoter.)
co do miasta,możesz je przekupić jeśli masz na koncie hemm często to tam widnieje sumka ponad milion zielonych.Co do przepukstwa zmienianiem krajobrazu to musisz sadzic mase drzew...mase!!!!MASE!
co do statków,albo były szybsze albo gra generuje lekko powiększony income dla statków.
Shooter odpowiedział za mnie
Jeśli chodzi o statki, to można zrobić taką przeładownię, ale to masa roboty, statki tracące pieniądze (czyli permanentne 0 punktów w kategorii 'minimalny zysk') , część towarów "zgubi" się podczas przeładowywania oraz towar dotrze trochę później do celu (czyli mniejsze zyski).
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
Witaj
|
You have to register before you can post on our site.
|
|