Szanowni użytkownicy OpenTTD Polska,

Chcielibyśmy Was poinformować, że po wielu latach działalności, nasze forum zostanie wyłączone za 3 miesiące (koniec lipca 2023), a 9 miesięcy później zostanie całkowicie usunięte. Zdecydowaliśmy się na tę decyzję z powodu spadku aktywności użytkowników oraz zmian w sposobie interakcji i dzielenia się wiedzą w społeczności OpenTTD. Chcemy jednak podkreślić, że nie kończymy naszej działalności całkowicie. Nadal będziemy dostępni na Discordzie oraz Facebooku, gdzie będziemy mieli nadzieję kontynuować rozmowy i dzielić się wiedzą zainteresowanymi graczami. Dziękujemy Wam za lata aktywności na naszym forum i mamy nadzieję, że będziemy mogli kontynuować naszą współpracę w innych miejscach.

Z poważaniem,
Zespół OpenTTD Polska.
Ankieta: czy jesteście za utworzeniem grupy na facebooku, by móc szybciej otrzymywać odpowiedzi i mieć większy zasięg postów?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
tak, jestem za grupą otwartą
14.29%
1 14.29%
tak, jestem za grupą zamkniętą
0%
0 0%
nie, ale możemy dołączyć do istniejącej grupy
14.29%
1 14.29%
nie, wolimy tą stronę.
71.43%
5 71.43%
Razem 7 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Forum
Czy ze względu na małą liczbę osób odwiedzających (i możliwość zwiększenia zasięgu) dołączylibyście do istniejącej już grupy na facebooku OpenTTD Polska? A może byście chcieli utworzyć nową, lepszą grupę? Czekam na odpowiedzi.
Jestem za utworzeniem lub dołączeniem, gdyż często widzę różne ciekawe tematy do omówienia, lecz tutaj rzadziej się wchodzi niż na fb i zanim się dostanie odpowiedź, lub ktoś inny w ogóle przeczyta, mija stosunkowo dużo czasu.
Odpowiedz
Utworzenie nowego miejsca do dyskusji nie spowoduje, że ludzie chętniej będą dyskutowali. Może przez tydzień uda ci się ciekawie poprowadzić taką grupę, ale po wyczerpaniu tych twoich tematów zainteresowanie drastycznie będzie spadać, bo ilość problemów do rozwiązania jest skończona. Ja osobiście, jeśli już miałbym tworzyć takie nowe miejsce, to na pewno nie wybrałbym do tego celu archaicznego Facebooka, który jest jeszcze gorszy niż forum MyBB, bo to jak z deszczu pod rynnę.

Ale problemem nie jest forum i jego forma. Problemem jest sama gra, która nie przyciąga nowych, jednocześnie tracąc starych graczy.

Zamiast kombinować co tu zmienić na forum, zajmijcie się contentem. Przejrzyj listę najpopularniejszych wątków - to te, które dotyczą dodatków, jak np. PKP (11% wszystkich postów na forum!), polskie budynki, pojazdy, mapa Polski... Myślę, że w dużej mierze właśnie po to tutaj jesteśmy. To treść jest najważniejsza, a nie miejsce dyskusji. Spróbuj napisać artykuł, poradnik, nagraj filmik, zorganizuj turniej. A może wspomożesz autora któregoś z dodatków? Poszukaj poradnika jak rysować, jak robić mapy i zacznij tworzyć. Odpal jakiś scenariusz, pograj trochę, przetestuj i wrzuć na forum propozycje zmian i poprawek. To właśnie takie rzeczy wywołują dyskusje i sprawiają, że użytkownicy chętniej zaglądają na forum.
Odpowiedz
(01-08-2019, 19:24)staers5 napisał(a): Czy ze względu na małą liczbę osób odwiedzających (i możliwość zwiększenia zasięgu) dołączylibyście do istniejącej już grupy na facebooku OpenTTD Polska? A może byście chcieli utworzyć nową, lepszą grupę? Czekam na odpowiedzi.
Jestem za utworzeniem lub dołączeniem, gdyż często widzę różne ciekawe tematy do omówienia, lecz tutaj rzadziej się wchodzi niż na fb i zanim się dostanie odpowiedź, lub ktoś inny w ogóle przeczyta, mija stosunkowo dużo czasu.

Na forum jest wiele pomocnych wątków i poradników.

Jest cennym źródłem informacji o OpenTTD, niezależnie od tego, czy grupa aktywnych użytkowników jest znaczna, czy nie.
Informacje o grze i zmianach, jakie w niej następują można zasygnalizować na Facebooku, czy innych portalach,
przy czym obecne forum istniejące od lat stanowi bogatą bazę informacji.

Warto wspomnieć o istnieniu tego forum np. na Facebooku. Może wtedy zwiększy się grono użytkowników.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
[-]
Witaj
You have to register before you can post on our site.

Login/Adres e-mail:

Hasło:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Szanowni użytkownicy OpenTTD Polska,
Chcielibyśmy Was poinformować, że po wielu latach działalności, nasze forum zostanie wyłączone za 3 miesiące (koniec lipca 2023), a 9 miesięcy później zostanie całkowicie usunięte. Zdecydowaliśmy się na tę decyzję z powodu spadku aktywności użytkowników oraz zmian w sposobie interakcji i dzielenia się wiedzą w społeczności OpenTTD. Chcemy jednak podkreślić, że nie kończymy naszej działalności całkowicie. Nadal będziemy dostępni na Discordzie oraz Facebooku, gdzie będziemy mieli nadzieję kontynuować rozmowy i dzielić się wiedzą zainteresowanymi graczami. Dziękujemy Wam za lata aktywności na naszym forum i mamy nadzieję, że będziemy mogli kontynuować naszą współpracę w innych miejscach.
Z poważaniem,
Zespół OpenTTD Polska.

[-]
Discord

[-]
Ostatnie posty
Europa Centralna V4 [16384x16384]
@"pAter"...pAter — 21:14
Europa Centralna V4 [16384x16384]
@"pAter" m...Walter Novotny — 16:34
Open TTD problem z wyładunkiem towarów.
Jeśli na stację od...LaChupacabra — 23:32