Szanowni użytkownicy OpenTTD Polska,

Chcielibyśmy Was poinformować, że po wielu latach działalności, nasze forum zostanie wyłączone za 3 miesiące (koniec lipca 2023), a 9 miesięcy później zostanie całkowicie usunięte. Zdecydowaliśmy się na tę decyzję z powodu spadku aktywności użytkowników oraz zmian w sposobie interakcji i dzielenia się wiedzą w społeczności OpenTTD. Chcemy jednak podkreślić, że nie kończymy naszej działalności całkowicie. Nadal będziemy dostępni na Discordzie oraz Facebooku, gdzie będziemy mieli nadzieję kontynuować rozmowy i dzielić się wiedzą zainteresowanymi graczami. Dziękujemy Wam za lata aktywności na naszym forum i mamy nadzieję, że będziemy mogli kontynuować naszą współpracę w innych miejscach.

Z poważaniem,
Zespół OpenTTD Polska.
Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co ShedletskyPL zrobił z niemca?
Miarka się przebrała...
Takiego NOOBA to ja dawno nie widziałem! Ale mniejsza z tym co Shedletsky zrobił, bo to czego dzisiaj dokonał niemiec, to już było przegięcie pały.

Aby się nie rozpisywać - krótka chronologia zdarzeń:
  • Elfu26 zakłada firmę, słabo mu idzie, ale pomału wartość przedsiębiorstwa wzrasta.
  • Przychodzi ShedletskyPL i dołącza do Elfu za jego zgodą (wcześniej grając sam, co chwila bankrutował)
  • ShedletskyPL wydaje bez sensu pieniądze, ale Elfu nie robi z tego afery (długo się znają, to tylko gra)
  • Elfu popełnia błąd kasując wodę, po czym wkrótce traci połączenie
  • Shedletsky wyzywa nieobecnego Elfu od noobów i cweli

• Po raz enty pomagam firmie dając kolejne 2mln zł (łącznie jakieś 4)

• Po 2 miesiącach kasy nie ma - jest bezsensownie droga w utrzymaniu linia (koszty 4 krotnie przewyższały przychody! wcześniej było 1:1), na której nie ma pociągów, bo już nie starczyło na nie

• Shedletsky błaga o kolejne wsparcie, obwiniając m.in. newgrf'y, logikę, a nawet pis za swoją niedolę, ale nikt już mu nie zamierza pomagać

• Wpisuje więc "!REPORT" niestety z wciśniętym caps lockiem... dwa razy

...
...
  • Shedletsky doprowadza nie swoją firmę do upadku

• Firmę przejmuje knifSnip - za miesiąc i tak firma by całkiem znikła
  • Przychodzi na serwer niemiec.

• Wymusza na knifSnipie przekazanie hasła Shedletskiemu grożąc banem, bo może ten chciał pograć

• Pomimo objaśnienia sytuacji nie zmienia zdania

• Shedletsky otrzymuje hasło do kolejnej firmy...

Temat świadomie umieszczony w dziale "propozycji zmian" - wnioski wyciągnijcie sami. Nikt wam nie płaci za bycie adminami, nie chcecie nimi być - nie bądźcie, zamknijcie serwery i skończcie tą farsę. Ale jeżeli chcecie, to przynajmniej zachowajcie jakiś poziom podejmowanych decyzji, nie róbcie z siebie ani z graczy idiotów.
Jesteś pewien, że to był Niemiec? Niemiec nie musiałby prosić gracza o hasło. Sam by wszedł do firmy i je zmienił.

Wydaje mi się, że przydatna byłaby jakaś opcja, która pozwala na potwierdzenie tożsamości admina.

To mi wygląda na to, że ShedletskyPL wszedł jako Niemiec. Jestem za perma banem dla tego pana.
@LaChupacabra: chyba zostałeś strollowany i niepotrzebnie wylewasz żale na administrację. Nie byłem na serwerze z pół roku, ale z kojarzę z forum nick Shedletsky - czy to nie jest jakiś typ, który już dawno powinien dostać perma? Mogę się mylić, ale była jakaś afera właśnie za podszywanie się pod admina i w tym przypadku pasowałoby to idealnie - wyciągnął hasło podając się za niemca. I tak jak napisał shoter - niemiec by się nie bawił w jakieś wyciąganie haseł, dałby ze 2 kicki i sobie poszedł. A tymczasem nie wykonał ani jednej czynności, która potwierdzałaby, że ma uprawnienia. Farsą jest ten wątek, a nie działania adminów.
Dla mnie to jest pajac, gówniak i zjeb w jednym.

Do tego uwaza ze jak "strimuje" to mu wszystko wolno, juz nie jednokrotnie dostawal szanse (i niejednokrotnie byl przez moja skromna osobe banowany)

Odnosnie sprawy z niemcem - taki duzy chlopczyk, a tak dal sie zrobic w jajo - co ciekawe czemu niemiec mial wejsc skoro raport fizycznie nie poszedl ? Wink

Niestety przed wszystkim sie nie da uchronic bo niestety 'system' opena jest tak prymitywny ze bez dedykowanego klienta sie nie obejdzie - a na to slabo z czasem
Hm, nie wierzę Smile LaChupacabra tak po prostu uwierzył, ze administracja wymusza podania hasła od gracza? To nie ma już komendy „move”?
Nawet nie chce mi się komentować głupoty podawania hasła. Zamykam wraz z banem dla LaChupacabra.
Co za marna próba podszycia się pode mnie. Tak na przyszłość. Jak chcecie mieć pewność, że ktoś, kto wszedł pod naszymi nickami jest na prawdę adminem, to poproście o kicka.

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
[-]
Witaj
You have to register before you can post on our site.

Login/Adres e-mail:

Hasło:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Szanowni użytkownicy OpenTTD Polska,
Chcielibyśmy Was poinformować, że po wielu latach działalności, nasze forum zostanie wyłączone za 3 miesiące (koniec lipca 2023), a 9 miesięcy później zostanie całkowicie usunięte. Zdecydowaliśmy się na tę decyzję z powodu spadku aktywności użytkowników oraz zmian w sposobie interakcji i dzielenia się wiedzą w społeczności OpenTTD. Chcemy jednak podkreślić, że nie kończymy naszej działalności całkowicie. Nadal będziemy dostępni na Discordzie oraz Facebooku, gdzie będziemy mieli nadzieję kontynuować rozmowy i dzielić się wiedzą zainteresowanymi graczami. Dziękujemy Wam za lata aktywności na naszym forum i mamy nadzieję, że będziemy mogli kontynuować naszą współpracę w innych miejscach.
Z poważaniem,
Zespół OpenTTD Polska.

[-]
Discord

[-]
Ostatnie posty
Europa Centralna V4 [16384x16384]
@"pAter"...pAter — 21:14
Europa Centralna V4 [16384x16384]
@"pAter" m...Walter Novotny — 16:34
Open TTD problem z wyładunkiem towarów.
Jeśli na stację od...LaChupacabra — 23:32