Szanowni użytkownicy OpenTTD Polska,

Chcielibyśmy Was poinformować, że po wielu latach działalności, nasze forum zostanie wyłączone za 3 miesiące (koniec lipca 2023), a 9 miesięcy później zostanie całkowicie usunięte. Zdecydowaliśmy się na tę decyzję z powodu spadku aktywności użytkowników oraz zmian w sposobie interakcji i dzielenia się wiedzą w społeczności OpenTTD. Chcemy jednak podkreślić, że nie kończymy naszej działalności całkowicie. Nadal będziemy dostępni na Discordzie oraz Facebooku, gdzie będziemy mieli nadzieję kontynuować rozmowy i dzielić się wiedzą zainteresowanymi graczami. Dziękujemy Wam za lata aktywności na naszym forum i mamy nadzieję, że będziemy mogli kontynuować naszą współpracę w innych miejscach.

Z poważaniem,
Zespół OpenTTD Polska.
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prośba o zmiany forum
Zobaczyłem, że z czasem na forum zagląda coraz mniej użytkowników, głównie grających OTTD! Apeluje do moderatorów Forum OTTD Polska aby wprowadzić kilka poprawek! Wiem, że to nie jest łatwe ale proszę z całym szacunkiem. Przydała by się nowa odsłona. Bardziej żywsze kolory, które kontrastują z białym, ponieważ biały kolor może zostać (np. Pomarańczowy z Białym; ale to już zależy jak zdecydują moderatorzy) to by zachęcało graczy to wejścia na stronę! Następną zmiana dotyczy tworzenia wątków i odpowiedzi. Denerwuje mnie czekanie aż moderatorzy zaakceptują mój wątek albo odpowiedź. Mogło by być tak, że na takie wątki mniej poważne (np. Hyde Park itp.) blokada mogła być zdjęta, ponieważ nie dotyczy to OpenTTD. Bany mogą zostać ale mam do nich kilka zastrzeżeń. Bany mogły by być za: wulgarne słownictwo; spamowanie; zgłaszanie bez podstaw (do 3 razy); hackowania; nie przyzwoitych obrazów, nicków, opisów profilu; itd... Teraz przejdźmy do Non-SENS(bez sensownych dodatków). Forum  w tytule zawiera OpenTTD (logo) Polska, a w lewym górnym rogu obok zdjęcia profilowego jest napisane ,,Hi, ja14n 1'' (na moim przykładzie) , i czy to nie jest przypadkiem angielskie? Wielki Non-Sens. Jeszcze raz proszę o wprowadzenie tych zmian, nie wszystkich ale choć kilka... Dziękuje za przeczytanie
Odpowiedz
Z tego wszystkiego to można by dodać tryb nocny o ciemniejszej szacie graficznej możliwy do włączania jakimś przyciskiem. Taka opcja pojawia się na wielu stronach.

Przesadzona kolorystyka nie zachęci tylko tylko może zniechęcić przez mniejsza czytelność. Problemów z pisaniem nigdy nie miałem a żadnej funkcji administracyjno-moderatorskiej nie pełnię. Nie widzę konieczności zmian w systemie banowania. Zawsze przywitanie Hi można zmienić na Ohayō.
Odpowiedz
(30-12-2017, 15:24)Walter Novotny napisał(a): Z tego wszystkiego to można by dodać tryb nocny o ciemniejszej szacie graficznej możliwy do włączania jakimś przyciskiem. Taka opcja pojawia się na wielu stronach.

Przesadzona kolorystyka nie zachęci tylko tylko może zniechęcić przez mniejsza czytelność. Problemów z pisaniem nigdy nie miałem a żadnej funkcji administracyjno-moderatorskiej nie pełnię. Nie widzę konieczności zmian w systemie banowania. Zawsze przywitanie Hi można zmienić na Ohayō.

Dobra rada będę pamiętał... A to tego trybu nocnego jestem bardzo przekonanySmile
Odpowiedz
(30-12-2017, 15:24)Walter Novotny napisał(a): Z tego wszystkiego to można by dodać tryb nocny o ciemniejszej szacie graficznej możliwy do włączania jakimś przyciskiem. Taka opcja pojawia się na wielu stronach.

Ograniczenie jest tylko, dla nowych użytkowników. Z czasem i z nich jest zdejmowane ograniczenie (automagicznie).
W każdym razie gdyby nie to, mielibyśmy na forum codziennie 20 postów z marketingiem szeptanym - codziennie takie posty się pojawiają, ale przez weryfikację są od razu odrzucane.
Odpowiedz
Co do weryfikowania postów, jest to jak najbardziej uzasadnione.

Co do banów... nie wiem gdzie, w czym niby miałyby być te zmiany. Smiley57 
Kiedyś - poza tym co wymieniłeś - pewien użytkownik dostał bana/bany za pisanie od rzeczy. Ale uwierz, on na to bardzo ciężko i wytrwale pracował. Smiley29

Co do szaty graficznej...
Kiedyś zaproponowałem coś takiegoWink

Można by było rozpisać też przetarg na nowe tło forum.Smile
(Albo nawet nowe tła - kilka wersji zmieniających się losowo za każdym wejściem)
Odpowiedz
No skórkę przydało by się zmienić bo wersja mobilna nie działa wcale :/
Odpowiedz
(30-12-2017, 18:35)LaChupacabra napisał(a): Co do weryfikowania postów, jest to jak najbardziej uzasadnione.

Co do banów... nie wiem gdzie, w czym niby miałyby być te zmiany. Smiley57 
Kiedyś - poza tym co wymieniłeś - pewien użytkownik dostał bana/bany za pisanie od rzeczy. Ale uwierz, on na to bardzo ciężko i wytrwale pracował. Smiley29

Co do szaty graficznej...
Kiedyś zaproponowałem coś takiegoWink

Można by było rozpisać też przetarg na nowe tło forum.Smile
(Albo nawet nowe tła - kilka wersji zmieniających się losowo za każdym wejściem)

I o coś takiego mi chodziło!
Odpowiedz
Mam kilka pytań: Z jakiego programu robicie stronę internetową, czy da się zostać moderatorem, i czy mogę pomóc w stronce mobilnej?!?!?!
Odpowiedz
Zeby zostac moderatorem musisz miec minimum 13 lat doswiadczenia w graniu w OpenTTD.

Tak dla ulatwienia wyliczen, data wypuszczenia gry... 0.1 (First Release) March 14, 2004
Odpowiedz
(30-12-2017, 20:57)showman napisał(a): Zeby zostac moderatorem musisz miec minimum 13 lat doswiadczenia w graniu w OpenTTD.

Tak dla ulatwienia wyliczen, data wypuszczenia gry... 0.1 (First Release) March 14, 2004

No i trzeba mieć doświadczenie  w ''moderatorstwie'' bo nie wiem jak to inaczej nazwać
Odpowiedz
Cytat:Można by było rozpisać też przetarg na nowe tło forum.
Jestem za a nawet przeciw Smile I bez konkursu można podesłać - teraz to bym dał nawet zimowe, ale nie mam.
Odpowiedz
Dodam od siebie, że w ogóle "w pełni przystosować" wersję mobilną strony potrzeba (czy tam skórka responsywna jak to określaliście) - nadal bowiem nie da się normalnie przeglądać np. stron z ustawień profilu.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
[-]
Witaj
You have to register before you can post on our site.

Login/Adres e-mail:

Hasło:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Szanowni użytkownicy OpenTTD Polska,
Chcielibyśmy Was poinformować, że po wielu latach działalności, nasze forum zostanie wyłączone za 3 miesiące (koniec lipca 2023), a 9 miesięcy później zostanie całkowicie usunięte. Zdecydowaliśmy się na tę decyzję z powodu spadku aktywności użytkowników oraz zmian w sposobie interakcji i dzielenia się wiedzą w społeczności OpenTTD. Chcemy jednak podkreślić, że nie kończymy naszej działalności całkowicie. Nadal będziemy dostępni na Discordzie oraz Facebooku, gdzie będziemy mieli nadzieję kontynuować rozmowy i dzielić się wiedzą zainteresowanymi graczami. Dziękujemy Wam za lata aktywności na naszym forum i mamy nadzieję, że będziemy mogli kontynuować naszą współpracę w innych miejscach.
Z poważaniem,
Zespół OpenTTD Polska.

[-]
Discord

[-]
Ostatnie posty
Projekt polskie budynki
Tak, zamierzam wrzuc...McZapkie — 16:19
Projekt polskie budynki
Postanowiłem zrewi...pAter — 12:10
Projekt polskie budynki
Postanowiłem zrewita...McZapkie — 00:48