12-10-2017, 20:12
(08-10-2017, 15:44)LaChupacabra napisał(a): Prostszy przemysł też ma swoje zaletyCo do łowisk rozwiązaniem byłoby wyłączenie opcji "wiele podobnych przedsiębiorstw w mieście". Nadal brakuje na mapie jakichkolwiek ciężarówek, miasta szybko rosną (może dodać skrypta RCG lub NWD? Ten z wyznaczaniem stref dla przedsiębiorstw, o którym pisał Zapkie raczej byłby pracochłonny w określeniu parametrów), samoloty są zbyt tanie (WAS byłby tutaj dobry - mają odpowiedni zasięg) no i ogólnie ten kto nie ma pasażerki ten nędzarz. Z ejkandów brakuje jakichś stacji towarowych (ISR lub CHIPS?), może mało wyszehradzkie, ale ciekawe są stacje z Japan set - widać pasażerów na stacjach, gdy jest ich coraz więcej; Co do dróg pojawił się Total Bridge dla UK Roads, więc można by było użyć te dwa dodatki - drogi te moim zdaniem wyglądają o wiele ciekawiej.
No i jeszcze klimat... pAter, gdybyś robił jakąś aktualizacje, pomyśl może o klimacie arktycznym - widać by było śnieg na górach. Co do setu budynków polecałbym wtedy Swedish Houses (z wyłączonymi flagami).
Mapa jest spora, więc myślę, że warto włączyć łańcuch "Ekstremalny". Do tego koniecznie jedno przedsiębiorstwo danego typu na miasto.
Myślałem nad dodaniem NWD, ale czy będzie prawidłowo działał z FIRS 3?
Co do samolotów i ogólnie ustawień dla pasażerów, to zrobię to tak jak na Mapie Polski. Do tego ISR. Sprawdzę jeszcze te mosty i tez może dorzucę.
Co do klimatu arktycznego - ustawić na sztywno śnieg, żeby był tylko w górach, czy zrobić zmiany pór roku? Mnie osobiście te zmiany w krajobrazie irytują i przeszkadzają

(12-10-2017, 17:13)PawelKolejarz napisał(a): Ludzie.. Po co 2cc trains set.
Można by i to i pkp set 2.0 wgrać.
W końcu grupa wyszechradzka to też polska
Musimy patrzeć też na grywalność - niestety dodatki różnią się od siebie różnymi kosztami zakupu, utrzymania, wielkością, prędkościami i innymi parametrami, więc trzeba wybrać coś najbardziej uniwersalnego.