Szanowni użytkownicy OpenTTD Polska,

Chcielibyśmy Was poinformować, że po wielu latach działalności, nasze forum zostanie wyłączone za 3 miesiące (koniec lipca 2023), a 9 miesięcy później zostanie całkowicie usunięte. Zdecydowaliśmy się na tę decyzję z powodu spadku aktywności użytkowników oraz zmian w sposobie interakcji i dzielenia się wiedzą w społeczności OpenTTD. Chcemy jednak podkreślić, że nie kończymy naszej działalności całkowicie. Nadal będziemy dostępni na Discordzie oraz Facebooku, gdzie będziemy mieli nadzieję kontynuować rozmowy i dzielić się wiedzą zainteresowanymi graczami. Dziękujemy Wam za lata aktywności na naszym forum i mamy nadzieję, że będziemy mogli kontynuować naszą współpracę w innych miejscach.

Z poważaniem,
Zespół OpenTTD Polska.
Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poland Stronk

To nie turniej, ale zachęta na wspólne granie.

Chodzi mi po głowie pomysł, aby zebrać się sporą ekipą, uderzyć na zagraniczny serwer i skopać wszystkim dupy 88 Oczywiście gralibyśmy w jednej firmie. Najbardziej zależy mi na zebraniu starej ekipy Wink

Może któryś z redditowych serwerów? Może polecacie inne? Jeśli by pasowało, proponowałbym sobotę 8 sierpnia godz. ~18.
Odpowiedz
sam pomysł zagrania starą ekipą już mi się podoba Smile
Odpowiedz
Może jakiś TS do tego? Smile
Odpowiedz
Może jednak nie 1 sierpnia, a tydzień później - 8 sierpnia. Zapomniałem, że Woodstock jest Tongue
Odpowiedz
1 sierpnia nie mogę, 8mego ok.
Proponuję server 2 http://www.reddit.com/r/openttd/wiki/server2
po pierwsze jest daylength więc jest czas zrobić konkretne rzeczy,
po drugie współzawodnictwo polega na zbudowaniu największego miasta, więc jest to wymierne.
O ile nabicie jak najwięcej kasy nie wymaga jakiejś super ekipy, o tyle zbudowanie miasta z FIRS jest trudne do ogarnięcia w jedną osobę.
Grałem na tym serwerze i widziałem, że jak ktoś pozapraszał innych graczy do swojej firmy to miał znacznie lepsze wyniki.
Odpowiedz
A czy nowi gracze jak np. ja też mogą być?
Odpowiedz
Albo nie na 100% ale ewentu@lnie ja? ^_^
Odpowiedz
Zgłaszam się! Wink Termin obojętnie, byle nie w woodstock. Po 02.08 każdy dzień.
Odpowiedz
Osobiście miałem okazję grać na zagranicznych serwerach, więc ewentualnie się zgłoszę.
Odpowiedz
Ja akurat na 8 mam planowana impreze wiec nie wiem czy dam rade, ale z przyjemnoscia bym zagral ze stara ekipa, choc "forma" nie ta.. Smile
Odpowiedz
Ja tam byłbym za tym by grać na tym serwerze na którym będzie najwięcej ludzi w danym momencie Big Grin
Odpowiedz
(21-07-2015, 22:29)MPK Lublin napisał(a): Ja tam byłbym za tym by grać na tym serwerze na którym będzie najwięcej ludzi w danym momencie Big Grin

Lecz równocześnie może się dość lagować ale... to zależy.
Odpowiedz
No cóż najchętniej to bym zagrał wy wszyscy przeciwko mnie 24 Big Grin
Ekhm taki żarcik problem z skopaniem tyłków i daniem czadu na zagranicznym serwerze ogranicza się do trzech istotnych rzeczy:
1. będziesz grać finezyjnie to Cię zaczną blokować
2. będzie Ci dobrze szło zaczną po Tobie jechać
3. panuje tam totalny chaos
Ale żeby nie było jestem za freestylem, ale na naszych serwerach. Po prostu szkoda naszego czasu, zbierzemy się trafi się jeden Jaskiniowiec co nas zblokuje i po grze Smiley6
Odpowiedz
O to też chodzi aby się bronić przed atakiem "obcych" i aby im również przeszkadzać Wink O ile jest to dozwolone.
Odpowiedz
(22-07-2015, 11:52)MPK Lublin napisał(a): i aby im również przeszkadzać Wink O ile jest to dozwolone.

Po co? Zeby pokazac ze polak musi jak zwykle kombinowac i nie potrafi uczciwie ?
Odpowiedz
(21-07-2015, 23:49)KJ(KeyJey)[PL] napisał(a): Ekhm taki żarcik problem z skopaniem tyłków i daniem czadu na zagranicznym serwerze ogranicza się do trzech istotnych rzeczy:
Jeśli chodzi o serwery reddita, np. vanilla hard 2, to nic takiego nie zauważyłem.
Nie tylko nie blokują, ale przestawiają tory i drogi jak się poprosi, ktoś też pomógł mi zwracając mi uwagę na moje zablokowane pociągi.

Problem tam jest inny - tam są naprawdę mocne ekipy, goście się nie certolą, wielotorowe magistrale z podtrójnymi'czelendżerami' z 50 wagonami na haku,
ensp rozwożone po mapie samolotami i inne takie klimaty.
Więc nie wiem, kto komu skopie d... Smile
Odpowiedz
Mógłbym na jakąś godzinkę wejść. Zapowiada się ciekawie Cool
Odpowiedz
(22-07-2015, 14:46)jakubg1 napisał(a): Mógłbym na jakąś godzinkę wejść. Zapowiada się ciekawie Cool

O ile do tego czasu nie zostaniesz zbanowany. Smiley16
Odpowiedz
(22-07-2015, 14:23)McZapkie napisał(a):
(21-07-2015, 23:49)KJ(KeyJey)[PL] napisał(a): Ekhm taki żarcik problem z skopaniem tyłków i daniem czadu na zagranicznym serwerze ogranicza się do trzech istotnych rzeczy:
Jeśli chodzi o serwery reddita, np. vanilla hard 2, to nic takiego nie zauważyłem.
Nie tylko nie blokują, ale przestawiają tory i drogi jak się poprosi, ktoś też pomógł mi zwracając mi uwagę na moje zablokowane pociągi.

Problem tam jest inny - tam są naprawdę mocne ekipy, goście się nie certolą, wielotorowe magistrale z podtrójnymi'czelendżerami' z 50 wagonami na haku,
ensp rozwożone po mapie samolotami i inne takie klimaty.
Więc nie wiem, kto komu skopie d... Smile

Byłem na Vanilli, ale chyba to był standard fakt faktem dobrze grają można by się było tam wpakować rzecz jasna na harda :> Co do reszty to może trafiłeś na akurat spokojną sesję, a wszędzie się mogą zdarzyć turbulencje Wink
Odpowiedz
Panowie, mnie nie będzie w tą sobotę.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
[-]
Witaj
You have to register before you can post on our site.

Login/Adres e-mail:

Hasło:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Szanowni użytkownicy OpenTTD Polska,
Chcielibyśmy Was poinformować, że po wielu latach działalności, nasze forum zostanie wyłączone za 3 miesiące (koniec lipca 2023), a 9 miesięcy później zostanie całkowicie usunięte. Zdecydowaliśmy się na tę decyzję z powodu spadku aktywności użytkowników oraz zmian w sposobie interakcji i dzielenia się wiedzą w społeczności OpenTTD. Chcemy jednak podkreślić, że nie kończymy naszej działalności całkowicie. Nadal będziemy dostępni na Discordzie oraz Facebooku, gdzie będziemy mieli nadzieję kontynuować rozmowy i dzielić się wiedzą zainteresowanymi graczami. Dziękujemy Wam za lata aktywności na naszym forum i mamy nadzieję, że będziemy mogli kontynuować naszą współpracę w innych miejscach.
Z poważaniem,
Zespół OpenTTD Polska.

[-]
Discord

[-]
Ostatnie posty
Europa Centralna V4 [16384x16384]
@"pAter"...pAter — 21:14
Europa Centralna V4 [16384x16384]
@"pAter" m...Walter Novotny — 16:34
Open TTD problem z wyładunkiem towarów.
Jeśli na stację od...LaChupacabra — 23:32