Liczba postów: 7
Liczba wątków: 4
Siemanko!
Szukam gierki podobnej do OpenTTD, ale nie chodzi mi o jakieś Cities in Motion itp. Chodzi mi o coś takiego jak OpenTDD (przykładem jest Train Fever i Simutrans). Chodzi mi głownie o rozwój autobusów, tramwajów i kolei, oraz żeby były niezależne od siebie miasta. Zna ktoś?
Liczba postów: 570
Liczba wątków: 9
20-02-2015, 23:29
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-02-2015, 23:31 przez Damgam.)
Train and Truck tycoon na przykład (Podobne do Train Fever),albo może Factorio?
Edyta: jeszcze Transport Giant
Liczba postów: 423
Liczba wątków: 32
Jeszcze masz Criss Saywers Locomotion
Liczba postów: 9
Liczba wątków: 0
simutrans i oczywiscie rail road tycoon
Liczba postów: 157
(20-02-2015, 23:29)Damgam napisał(a): Edyta: jeszcze Transport Giant 
Fajna gra, trochę moim zdaniem niedoceniona. Polecam spróbować, chociaż trzeba pamiętać, że to nie TTD (płaska mapa, przenikające się pociągi) i pod żadnym pozorem nie wybierać gry z semaforami (zostały one dodane w którymś z patchy jako bajer i niestety nie działają jak należy).
Liczba postów: 570
Liczba wątków: 9
Szczerze to jeszcze w Transport Giant nie grałem ale może kiedyś spróbuję :")
Liczba postów: 3
train fever jak na pozeranie zasobow sprzetowych cienki projekt. nie ma rozrzadu towarowego bodajze
Liczba postów: 375
Liczba wątków: 28
Dobrą z nich jest Chris Sawyer Locomotion, ale jakbyście chcieli jakieś fajne bajery czy to pociągi czy samochody itp. to musielibyście pobrać z internetu i przenieść do folderu Objdata (zalecam utworzyć kopię zapasową plików z tamtego folderu).
Liczba postów: 1
Odgrzeję kotleta po 5 latach.
Może w ciągu takiego czasu znaleźliście grę potrafiącą zastąpić TTD. Bo ja nadal nie umiem.
W szoku jestem 30 lat od premiery i nikt nie był wstanie stworzyć nawet zbliżonego projektu.
Liczba postów: 157
Myślę, że warto obserwować rozwój:
https://store.steampowered.com/app/78415..._Republic/
Osobiście nie grałem, gra jest nadal we wczesnym dostępie, ale recenzje wydają się pozytywne. Tematyka nieco inna ale wydaje się, że transport będzie istotnym elementem.
Liczba postów: 93
Liczba wątków: 16
Nie ma nic podobnego do ttd, sam projekt i założenie to majstersztyk gram z małymi przerwami od początku i żadna gra nawet wypasiona Transport fever 2 która ma więcej bajerów niż open ma kafelek w mapie 2048x2048 jak szukasz alternatywy to nie jesteś jednym z nas