Okna boczne pozostają takie jakie są, jak zmniejsze to kwadratowe wyjdą i odstępy będę za duże. Z drugiej strony nie chcę robić tej lokomotywy na większym spricie, bo wtedy wyjdzie większy niż ET22, które jest dłuższe.
Dokładniej jest to malowanie Taboru Szynowego Opole, które wydzierżawiło PRom Siódemki.
(03-07-2015, 01:12)matfre96 napisał(a): Po długim rozmyślaniu, kombinowaniu i kopiowaniu pomocnej grafiki EP05 przedstawiam grafikę lokomotywy Skoda 31E, znanej jako czeska seria 181. Ta grafika może również obrazować elektrowóz serii 182 czyli Skodę 59E. Wynika to z tego że te lokomotywy są niemal bliźniacze, a przynajmniej osobiście nie znam różnic pomiędzy tymi lokomotywami. Lokomotywy 181 były produkowane w latach 1961-1962 i zakłady Skody opuściło 180 lokomotyw, natomiast seria 182 liczyła 168 lokomotyw wyprodukowanych w latach 1963-1965. Maksymalna prędkość konstrukcyjna tych elektrowozów wynosi 90 km/h. Moc ciągła wynosi 2970 kW a siła pociągowa 345 kN.
Myślę, że również pod serię 183 można byłoby to podciągnąć.
Przecież nie ma wymogu wprowadzania do setu wszystkich wersji.
z drugiej strony bazując na oznaczeniu serii nie bardzo jest jak wstawić istotne jej modernizacje z klimatyzacją (powiększony komfort podróży) i większą mocą silników.
Jest też problem gdy ten sam typ ma zupełnie różne oznaczenia dla różnych przewoźników.
Zazwyczaj lokomotywy po modernizacji dostają zupełnie nową numerację, dlatego chyba nie upierając się przy jednym, będzie trzeba wybrać kompromis. Raz seria, raz typ, ewentualnie coś w stylu "ET22-1200".
W przypadku skód to każda "rada" też jest innym typem, 181 to 31E, 182 to 59E a 183 to 71E. Tak jak kolega wyżej wspomniał, trzeba będzie pójść na kompromis i zależnie od sytuacji wybierać nazwę.
04-07-2015, 12:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-07-2015, 18:40 przez jakubg1.)
Ten wzór TadeuszaD chyba jest przekłamany. Po zrobieniu sprita full detail MR i tak został zapas miejsca na narysowanie czegoś. Póki co wstrzymałem rysowanie, nie wiem czy dokończę. Jest jakiś sposób, aby wyjść z tej "opresji"?