(11-11-2015, 01:28)McZapkie napisał(a): Niestety skrypt nie działa prawidłowo po zapisie i odczycie.
Na co dzień używam mapy na serwerze gdzie nie ma takiego problemu.
Wkrótce nowa wersja skryptu, mam nadzieję że uda się to poprawić.
Hej,
dzięki za odpowiedź. A czy jest możliwe, abyś wypuścił "na szybko" ostatnią wersję mapy z tylko jednym skryptem? (TileLabelIndustry)
Właściwie to samemu można podmienić skrypt w scenariuszu. TileLabelIndustry powinien działać prawidłowo z save,
problem wynika z łączenia 2 skryptów, coś tam pomieszałem pewnie. http://149.156.194.203/~mczapkie/Train/T...8t1930.zip <- tu siedzi czysty TileLabelIndustry.
Nie GRF tylko skrypt, jest to Renewed City Growth, tylko go zmodyfikowałem dodając procedury do budowy przemysłu.
Oryginalny skrypt jest dostępny w dodatkach online.
Witam, czy powstała może jakaś aktualizacja tej mapy? Lub czy jest jakaś mapa pokroju tej (rozmiar).
Lub czy da się jakoś prosto ją zaktualizować o nowe GRF-y?
Nowej wersji chwilowo nie ma, ale sobie można ją samemu stworzyć (wygenerować) na bazie narzędzi, które zrobiłem - właśnie po to, aby można było podmieniać newgrf bez obaw że sie coś zepsuje.
10-07-2021, 03:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-07-2021, 02:00 przez McZapkie.)
Nowa wersja z ECS i uaktualnionymi newgrf (w tym V4 CEE), w załączniku, wraz ze skryptem:
PL2kECS1900.zip (Rozmiar: 2.01 MB / Pobrań: 117)
Gra zaczyna się w 1900, skrypt buduje przemysł podobnie jak w rzeczywistości.
Scenariusz działa w wersji 1.11.2 lub wyższej.
Świetna wiadomość! Dziękuje.
Chciałem zapytać czy można wgrać save z poprzedniej wersji do tego scenariusza? Szkoda mi tych wszystkich tras i 200 pociągów.
12-10-2021, 00:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-10-2021, 10:44 przez McZapkie.)
Do scenariusza wgrać save? No raczej nie, scenariusz to też save tylko z innym rozszerzeniem.
Tak przy okazji, jest nowa wersja scenariusza, z poprawionymi newgrfami,
skryptem generującym subsydia dla cargodist oraz z gotową siecią dróg (co prawda głównie gruntowych, ale można robić upgrade) - w załączniku: