Szanowni użytkownicy OpenTTD Polska,

Chcielibyśmy Was poinformować, że po wielu latach działalności, nasze forum zostanie wyłączone za 3 miesiące (koniec lipca 2023), a 9 miesięcy później zostanie całkowicie usunięte. Zdecydowaliśmy się na tę decyzję z powodu spadku aktywności użytkowników oraz zmian w sposobie interakcji i dzielenia się wiedzą w społeczności OpenTTD. Chcemy jednak podkreślić, że nie kończymy naszej działalności całkowicie. Nadal będziemy dostępni na Discordzie oraz Facebooku, gdzie będziemy mieli nadzieję kontynuować rozmowy i dzielić się wiedzą zainteresowanymi graczami. Dziękujemy Wam za lata aktywności na naszym forum i mamy nadzieję, że będziemy mogli kontynuować naszą współpracę w innych miejscach.

Z poważaniem,
Zespół OpenTTD Polska.
Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Postulaty do ustawień serwera # PKP Set+CargoDist # - Dyskusja
No zaczynam się niepokoić ... już ponad miesiąc temu była ankieta i ...nic ... grałem na serwerze celowo ostatnimi dniami i jestem zawiedzony Sad .... jeśli te ankiety to pic na wodę fotomontaż to napiszcie od razu lepiej, a nie łudzicie użytkowników, że mają jakiś wpływ na konfigurację serwerów ....
Hej,
Podjęliśmy decyzję na ostatnim zlocie, że na PKP nie będziemy instalować kolejnych NewGRF z powodu tego, że im jest więcej dodatków, tym jest większy problem. Na ta chwilę z wersji na wersję obserwujemy serwer, ponieważ dziwnym trafem tylko PKP zajmuje o wiele więcej RAM, niż inne serwery.
Co do innych postulatów to sesje i teren nie przeszły.

Poza tym, ankieta przegłosowana 6/4 to trochę kiepsko Big Grin
Co do liczby głosów to owszem ... przyznaję, że zrobiłem duży "strategiczny", błąd że zrobiłem tą ankietę w okresie wakacyjnym ...
Nwet gdby liczna głosów była większa to podjeliśmy decyzje a powód jest chyba uzasadniony, zbyt wielkie obciąrzenie maszyny, co spowalnia inne serwery
Dobra spoko ... przechodzę grać na inne serwery (wraz z kolegami podzielającymi moje sugestie), gdzie admin jest bardziej elastyczny .... no w końcu są dwa rodzaje adminów ... chcący mieć święty spokój ... i mający serwery tylko po to, aby były ... i cieszyły oko ... admina, ... no i tacy którzy mają pasję i lubią "dłubać" przy swoich serwerach zgodnie z oczekiwaniami użytkowników ... zyskując sobie uznanie i popularność wśród użytkowników ...
Zawsze można te sugestie przenieść na Mapę Polski, skoro problem jest konkretnie z serwerem PKP, to znaczy że na serwerze MP można doinstalować dodatki - w takim razie przegłosowane newgrf mogą wskoczyć właśnie tam.
Można przecież zaproponować wdrożenie NewGRF czasowo, np na miesiąc i sprawdzić jak się gra i ile będzie osób chętnych.
Proponuje chwilowo przerobić serwer HARD na taki co ma większą ilość GRF i zobaczymy co się będzie działo... HARD i tak nie cieszy się ostatnio dużą popularnością.

P.S
Chyba o tym ostatnio gadaliśmy przy jakimś napoju procentowym...?
Tak, coś mi się przypomina, że kapustę wtedy zagryzałem.

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
[-]
Witaj
You have to register before you can post on our site.

Login/Adres e-mail:

Hasło:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Szanowni użytkownicy OpenTTD Polska,
Chcielibyśmy Was poinformować, że po wielu latach działalności, nasze forum zostanie wyłączone za 3 miesiące (koniec lipca 2023), a 9 miesięcy później zostanie całkowicie usunięte. Zdecydowaliśmy się na tę decyzję z powodu spadku aktywności użytkowników oraz zmian w sposobie interakcji i dzielenia się wiedzą w społeczności OpenTTD. Chcemy jednak podkreślić, że nie kończymy naszej działalności całkowicie. Nadal będziemy dostępni na Discordzie oraz Facebooku, gdzie będziemy mieli nadzieję kontynuować rozmowy i dzielić się wiedzą zainteresowanymi graczami. Dziękujemy Wam za lata aktywności na naszym forum i mamy nadzieję, że będziemy mogli kontynuować naszą współpracę w innych miejscach.
Z poważaniem,
Zespół OpenTTD Polska.

[-]
Discord

[-]
Ostatnie posty
Projekt polskie budynki
Tak, zamierzam wrzuc...McZapkie — 16:19
Projekt polskie budynki
Postanowiłem zrewi...pAter — 12:10
Projekt polskie budynki
Postanowiłem zrewita...McZapkie — 00:48