MAPY Mapa Polski (pAter)
|
Liczba postów: 599
Liczba wątków: 19
Kilka screenów z gotowymi granicami Polski:
http://imgur.com/a/tLCZj#0
Kolejny etap to rzeki, następnie miasta. Mam w planie zrobić to w przyszłym tygodniu
Liczba postów: 192
Liczba wątków: 0
Fajnie że lubisz szczegółowość, to dobry prognostyk dla tej mapy. Może któregoś pięknego dnia będziemy mieć OTTD "full polish".
Liczba postów: 14
A skąd można pobrać nową mapę Polski?
(11-06-2013, 07:45)stojo napisał(a): A skąd można pobrać nową mapę Polski?
Jeszcze jej nie ukończyłem, zajmuję się jednocześnie inną grą i nie miałem czasu na mapę
Jestem na etapie stawiania rzek i miast. Potem jeszcze przedsiębiorstwa, ale wypuszczę najpierw wersję z losowo rozmieszczonymi.
Liczba postów: 1,084
Liczba wątków: 10
(11-06-2013, 12:20)pAter napisał(a): Jestem na etapie stawiania rzek i miast. Potem jeszcze przedsiębiorstwa, ale wypuszczę najpierw wersję z losowo rozmieszczonymi.
Wypuść najpierw choćby sam teren z losowymi miastami i przemysłem, aby dało się sprawdzić czy taka mapa jest grywalna.
Żeby nie okazało się, że robisz na marne...
(11-06-2013, 12:26)TadeuszD napisał(a): (11-06-2013, 12:20)pAter napisał(a): Jestem na etapie stawiania rzek i miast. Potem jeszcze przedsiębiorstwa, ale wypuszczę najpierw wersję z losowo rozmieszczonymi.
Wypuść najpierw choćby sam teren z losowymi miastami i przemysłem, aby dało się sprawdzić czy taka mapa jest grywalna.
Żeby nie okazało się, że robisz na marne... 
Ee, nie uważam, że byłaby niegrywalna, skoro można grać na losowym terenie w takich rozmiarach, na polskim secie, to na tworzonej ręcznie też nie będzie problemu
Liczba postów: 5
I jak idą pracę nad nową Mapą ? Trzymam za Ciebie mocno kciuki i już nie mogę doczekać się nowego dzieła...
Liczba postów: 859
Liczba wątków: 22
Mapa polski + pkp <3 bedzie ogien  podbijam pytanie kolegi  jak prace?
Ehh, na razie nie mam czasu  W przyszłym tygodniu jestem na urlopie, więc może we wrześniu coś podziałam. Muszę z kumplami o tej mapie pogadać, oni mnie strasznie nakręcają na jej tworzenie. Myślę, że jak mnie opierniczą to się wezmę do pracy
Liczba postów: 282
Liczba wątków: 7
a czy byłaby możliwość, żebyś udostępnił linka by pobrać taką surową mapę wysokości? bo chętnie bym sobie pograł na 2048x2048. Poprostu to co pokazywałeś w poprzednich screenach
Liczba postów: 55
Liczba wątków: 1
podbijam kiedy mozna sie spodziewac tej mapy ????
(24-08-2013, 19:14)Czajnikowiec napisał(a): a czy byłaby możliwość, żebyś udostępnił linka by pobrać taką surową mapę wysokości? bo chętnie bym sobie pograł na 2048x2048. Poprostu to co pokazywałeś w poprzednich screenach  Nie chciałbym udostępniać mapy zanim jej nie skończę
(15-10-2013, 10:54)Economicus napisał(a): podbijam kiedy mozna sie spodziewac tej mapy ???? Co jakiś czas ktoś mnie pogania, a ja szukam wolnej godzinki na dobudowanie czegoś na mapie. Prace idą mi powoli, ale chcę tę mapę skończyć.
Ogólnie plan jest taki - w tym momencie robię rzeki i stawiam miasta (myślę, że zajmie mi to ok. miesiąca - zapracowany jestem  ). Następnie udostępniam mapę społeczności, która, mam nadzieję, wskaże mi błędy i rozpocznie ze mną drugi etap, a mianowicie stawianie przedsiębiorstw. Na koniec do dyspozycji będą 2 rodzaje map - jedna z losowymi przedsiębiorstwami (czy tam bez żadnych przedsiębiorstw, aby można było sobie samemu je losować) oraz druga z przedsiębiorstwami takie jak w Polsce. Ewentualnie, można będzie zrobić trzecią wersję z FIRSem. Aaale to kwestia kilku miesięcy raczej.
Wybaczcie mi, że narobiłem Wam smaku i tyle musicie czekać
Liczba postów: 95
Apetyt rośnie wraz z jedzniem
Liczba postów: 570
Liczba wątków: 9
Mapa polski z wszystkimmi polskimi setami? Trzy razy na tak!!! A czy byłaby możliwość by wraz z aktualką PKP Seta mozliwoscią byłaby aktualka seta w mapie?
(15-10-2013, 18:07)Damgam napisał(a): A czy byłaby możliwość by wraz z aktualką PKP Seta mozliwoscią byłaby aktualka seta w mapie?
Myślę, że to nie będzie problem - to tylko kwestia kilku kliknięć i uploadu nowego pliku z mapą
Liczba postów: 5
15-10-2013, 20:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-10-2013, 20:09 przez tomekwalek.)
(15-10-2013, 11:26)pAter napisał(a): (24-08-2013, 19:14)Czajnikowiec napisał(a): a czy byłaby możliwość, żebyś udostępnił linka by pobrać taką surową mapę wysokości? bo chętnie bym sobie pograł na 2048x2048. Poprostu to co pokazywałeś w poprzednich screenach  Nie chciałbym udostępniać mapy zanim jej nie skończę 
(15-10-2013, 10:54)Economicus napisał(a): podbijam kiedy mozna sie spodziewac tej mapy ???? Co jakiś czas ktoś mnie pogania, a ja szukam wolnej godzinki na dobudowanie czegoś na mapie. Prace idą mi powoli, ale chcę tę mapę skończyć.
Ogólnie plan jest taki - w tym momencie robię rzeki i stawiam miasta (myślę, że zajmie mi to ok. miesiąca - zapracowany jestem ). Następnie udostępniam mapę społeczności, która, mam nadzieję, wskaże mi błędy i rozpocznie ze mną drugi etap, a mianowicie stawianie przedsiębiorstw. Na koniec do dyspozycji będą 2 rodzaje map - jedna z losowymi przedsiębiorstwami (czy tam bez żadnych przedsiębiorstw, aby można było sobie samemu je losować) oraz druga z przedsiębiorstwami takie jak w Polsce. Ewentualnie, można będzie zrobić trzecią wersję z FIRSem. Aaale to kwestia kilku miesięcy raczej.
Wybaczcie mi, że narobiłem Wam smaku i tyle musicie czekać 
około miesiąca ? ojej... trochę poczekamy.. ale chyba warto  - trzymam kciuki za Ciebie i proszę nie odpuszczaj, naprawdę wiele osób czeka na tą mapę
Liczba postów: 570
Liczba wątków: 9
(15-10-2013, 18:56)pAter napisał(a): (15-10-2013, 18:07)Damgam napisał(a): A czy byłaby możliwość by wraz z aktualką PKP Seta mozliwoscią byłaby aktualka seta w mapie?
Myślę, że to nie będzie problem - to tylko kwestia kilku kliknięć i uploadu nowego pliku z mapą 
Aha czyli będziesz updatował  lecz ja pytałem o zrobienie tego we własnym zakresie, skoro jest taka możliwość to bardzo bym chciał wiedzieć jjak to zrobić
15-10-2013, 22:18
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-10-2013, 22:18 przez pAter.)
Mam dobrą informację - znalazłem mapę hipsometryczną z zaznaczonymi rzekami! Ahhh nie wiecie jakie to ułatwienie, powinno mi sprawniej to pójść
http://maps.igipz.pan.pl/aims/aims.dll?R...FFS=17,148
@ Damgam, temat był wałkowany już kilka razy - http://openttd-polska.pl/Temat-1-3-0-pro...9#pid11389
Liczba postów: 55
pAter spokojnie nikt nie naciska..... po prostu narobiles smaka na fajna mape i wszyscy sie teraz dopytuja  ) jesli mozemy jakos pomoc to pisz co potrzeba
Przejdziem Wisłę, przejdziem Wartę...
[Obrazek: z54ZqNWl.png]
Na mapie będzie 7 najważniejszych rzek:
1. Wisła
2. Warta
3. Odra
4. Bug
5. Narew
6. Noteć
7. San
Są to rzeki dość szerokie, by były istotne w grze.
PS. Poważnie pisałem o tej mapie hipsometrycznej - to dla mnie spore ułatwienie
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
Witaj
|
You have to register before you can post on our site.
|
Ostatnie posty
|
Polish Train Set
|
Zakładam że działa, ...qamil — 19:42 |
Polish Train Set
|
Dzięki wielkie! Dobr...101ksl — 10:33 |
Polish Train Set
|
Tymczasowo wersja bę...qamil — 22:51 |