Ocena wątku:
  • 6 głosów - średnia: 4.83
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAPY Mapa Polski (pAter)
Kilka screenów z gotowymi granicami Polski:
http://imgur.com/a/tLCZj#0

Kolejny etap to rzeki, następnie miasta. Mam w planie zrobić to w przyszłym tygodniu Smile
Odpowiedz
Fajnie że lubisz szczegółowość, to dobry prognostyk dla tej mapy. Może któregoś pięknego dnia będziemy mieć OTTD "full polish". Wink
Odpowiedz
A skąd można pobrać nową mapę Polski?
Odpowiedz
(11-06-2013, 07:45)stojo napisał(a): A skąd można pobrać nową mapę Polski?

Jeszcze jej nie ukończyłem, zajmuję się jednocześnie inną grą i nie miałem czasu na mapę Smile

Jestem na etapie stawiania rzek i miast. Potem jeszcze przedsiębiorstwa, ale wypuszczę najpierw wersję z losowo rozmieszczonymi.
Odpowiedz
(11-06-2013, 12:20)pAter napisał(a): Jestem na etapie stawiania rzek i miast. Potem jeszcze przedsiębiorstwa, ale wypuszczę najpierw wersję z losowo rozmieszczonymi.

Wypuść najpierw choćby sam teren z losowymi miastami i przemysłem, aby dało się sprawdzić czy taka mapa jest grywalna.
Żeby nie okazało się, że robisz na marne... Big Grin
Odpowiedz
(11-06-2013, 12:26)TadeuszD napisał(a):
(11-06-2013, 12:20)pAter napisał(a): Jestem na etapie stawiania rzek i miast. Potem jeszcze przedsiębiorstwa, ale wypuszczę najpierw wersję z losowo rozmieszczonymi.

Wypuść najpierw choćby sam teren z losowymi miastami i przemysłem, aby dało się sprawdzić czy taka mapa jest grywalna.
Żeby nie okazało się, że robisz na marne... Big Grin

Ee, nie uważam, że byłaby niegrywalna, skoro można grać na losowym terenie w takich rozmiarach, na polskim secie, to na tworzonej ręcznie też nie będzie problemu Smile
Odpowiedz
I jak idą pracę nad nową Mapą ? Trzymam za Ciebie mocno kciuki i już nie mogę doczekać się nowego dzieła...
Odpowiedz
Mapa polski + pkp <3 bedzie ogien Smile podbijam pytanie kolegi Big Grin jak prace?
Odpowiedz
Ehh, na razie nie mam czasu Sad W przyszłym tygodniu jestem na urlopie, więc może we wrześniu coś podziałam. Muszę z kumplami o tej mapie pogadać, oni mnie strasznie nakręcają na jej tworzenie. Myślę, że jak mnie opierniczą to się wezmę do pracy Wink
Odpowiedz
a czy byłaby możliwość, żebyś udostępnił linka by pobrać taką surową mapę wysokości? bo chętnie bym sobie pograł na 2048x2048. Poprostu to co pokazywałeś w poprzednich screenach Smile
Odpowiedz
podbijam kiedy mozna sie spodziewac tej mapy ????
Odpowiedz
(24-08-2013, 19:14)Czajnikowiec napisał(a): a czy byłaby możliwość, żebyś udostępnił linka by pobrać taką surową mapę wysokości? bo chętnie bym sobie pograł na 2048x2048. Poprostu to co pokazywałeś w poprzednich screenach Smile
Nie chciałbym udostępniać mapy zanim jej nie skończę Wink

(15-10-2013, 10:54)Economicus napisał(a): podbijam kiedy mozna sie spodziewac tej mapy ????
Co jakiś czas ktoś mnie pogania, a ja szukam wolnej godzinki na dobudowanie czegoś na mapie. Prace idą mi powoli, ale chcę tę mapę skończyć.

Ogólnie plan jest taki - w tym momencie robię rzeki i stawiam miasta (myślę, że zajmie mi to ok. miesiąca - zapracowany jestem Wink ). Następnie udostępniam mapę społeczności, która, mam nadzieję, wskaże mi błędy i rozpocznie ze mną drugi etap, a mianowicie stawianie przedsiębiorstw. Na koniec do dyspozycji będą 2 rodzaje map - jedna z losowymi przedsiębiorstwami (czy tam bez żadnych przedsiębiorstw, aby można było sobie samemu je losować) oraz druga z przedsiębiorstwami takie jak w Polsce. Ewentualnie, można będzie zrobić trzecią wersję z FIRSem. Aaale to kwestia kilku miesięcy raczej.

Wybaczcie mi, że narobiłem Wam smaku i tyle musicie czekać Sad
Odpowiedz
Apetyt rośnie wraz z jedzniem
Odpowiedz
Mapa polski z wszystkimmi polskimi setami? Trzy razy na tak!!! A czy byłaby możliwość by wraz z aktualką PKP Seta mozliwoscią byłaby aktualka seta w mapie?
Odpowiedz
(15-10-2013, 18:07)Damgam napisał(a): A czy byłaby możliwość by wraz z aktualką PKP Seta mozliwoscią byłaby aktualka seta w mapie?

Myślę, że to nie będzie problem - to tylko kwestia kilku kliknięć i uploadu nowego pliku z mapą Wink
Odpowiedz
(15-10-2013, 11:26)pAter napisał(a):
(24-08-2013, 19:14)Czajnikowiec napisał(a): a czy byłaby możliwość, żebyś udostępnił linka by pobrać taką surową mapę wysokości? bo chętnie bym sobie pograł na 2048x2048. Poprostu to co pokazywałeś w poprzednich screenach Smile
Nie chciałbym udostępniać mapy zanim jej nie skończę Wink

(15-10-2013, 10:54)Economicus napisał(a): podbijam kiedy mozna sie spodziewac tej mapy ????
Co jakiś czas ktoś mnie pogania, a ja szukam wolnej godzinki na dobudowanie czegoś na mapie. Prace idą mi powoli, ale chcę tę mapę skończyć.

Ogólnie plan jest taki - w tym momencie robię rzeki i stawiam miasta (myślę, że zajmie mi to ok. miesiąca - zapracowany jestem Wink ). Następnie udostępniam mapę społeczności, która, mam nadzieję, wskaże mi błędy i rozpocznie ze mną drugi etap, a mianowicie stawianie przedsiębiorstw. Na koniec do dyspozycji będą 2 rodzaje map - jedna z losowymi przedsiębiorstwami (czy tam bez żadnych przedsiębiorstw, aby można było sobie samemu je losować) oraz druga z przedsiębiorstwami takie jak w Polsce. Ewentualnie, można będzie zrobić trzecią wersję z FIRSem. Aaale to kwestia kilku miesięcy raczej.

Wybaczcie mi, że narobiłem Wam smaku i tyle musicie czekać Sad

około miesiąca ? ojej... trochę poczekamy.. ale chyba warto Smile - trzymam kciuki za Ciebie i proszę nie odpuszczaj, naprawdę wiele osób czeka na tą mapę Smile
Odpowiedz
(15-10-2013, 18:56)pAter napisał(a):
(15-10-2013, 18:07)Damgam napisał(a): A czy byłaby możliwość by wraz z aktualką PKP Seta mozliwoscią byłaby aktualka seta w mapie?

Myślę, że to nie będzie problem - to tylko kwestia kilku kliknięć i uploadu nowego pliku z mapą Wink

Aha czyli będziesz updatował Smile lecz ja pytałem o zrobienie tego we własnym zakresie, skoro jest taka możliwość to bardzo bym chciał wiedzieć jjak to zrobić Smile
Odpowiedz
Mam dobrą informację - znalazłem mapę hipsometryczną z zaznaczonymi rzekami! Ahhh nie wiecie jakie to ułatwienie, powinno mi sprawniej to pójść Wink
http://maps.igipz.pan.pl/aims/aims.dll?R...FFS=17,148

@Damgam, temat był wałkowany już kilka razy - http://openttd-polska.pl/Temat-1-3-0-pro...9#pid11389
Odpowiedz
pAter spokojnie nikt nie naciska..... po prostu narobiles smaka na fajna mape i wszyscy sie teraz dopytuja Smile) jesli mozemy jakos pomoc to pisz co potrzeba
Odpowiedz
Przejdziem Wisłę, przejdziem Wartę...

[Obrazek: z54ZqNWl.png]

Na mapie będzie 7 najważniejszych rzek:
1. Wisła
2. Warta
3. Odra
4. Bug
5. Narew
6. Noteć
7. San

Są to rzeki dość szerokie, by były istotne w grze.

PS. Poważnie pisałem o tej mapie hipsometrycznej - to dla mnie spore ułatwienie Wink
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
[-]
Witaj
You have to register before you can post on our site.

Login/Adres e-mail:

Hasło:

[-]
Discord

[-]
Ostatnie posty
Polish Train Set
Zakładam że działa, ...qamil — 19:42
Polish Train Set
Dzięki wielkie! Dobr...101ksl — 10:33
Polish Train Set
Tymczasowo wersja bę...qamil — 22:51