Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ewolucja opentt-polska.pl ?
Witajcie! Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowię pomysł, przerobienia openttd-polska.pl na podobieństwo openttd.org. Nie ma co tutaj się zbytnio rozpisywać, chciałbym usłyszeć wasze zdanie na ten temat. Oczywiście strona zintegrowana z forum i odwrotnie.
Odpowiedz
Czemu nie? Jak dla mnie bardzo fajny pomysł. Jakby trzeba było to chętnie pomogę.

Dawno nie aktualizowałem nic na swojej stronie, nie mam pomysłów na rozwijanie jej. Więc można by powycinać to co ciekawe z mojej strony i dodać do tego co ma powstać. Niedługo będę musiał przedłużyć hosting i nie wiem czy opłaca się dalej płacić za niego więc strona i tak może niedługo zniknąć.
Odpowiedz
Ja od jakiegoś czasu myślałem, aby wsadzić całą zawartość prochy.tk na forum pod osobną zakładką, aby wszystko bylo w jednym miejscu. Pomysł ciekawy.
Odpowiedz
Ja myślałem o połączeniu wszystkiego co się da w jedną ciekawą stronę:
- screeny użytkowników,
- wideo poradniki,
- artykuły,
- statusy serwerów,
- zgłaszanie nadużyć,
- forum,
- newsy,
- komentarze (do większości z powyższych)

O czymś zapomniałem? Aha, i połączyć upload.mouse.pl zamiast 10 oddzielnych stron, wszystko w jednym (najczęściej cms lub forum samo w sobie posiada upload zdjęć), wcześniej upload był odrębną częścią z powodu ograniczonego miejsca na proszkach, teraz nam to nie grozi. Jeśli są chętni do pomocy, i są chęci (jestem po obronię, więc w końcu mogę coś zacząć działać) możemy ruszać. Tylko wypadało by najpierw, zrobić burzę mózgów i pomyśleć nad idealnym rozwiązaniem. Od wyboru CMS, który będzie współpracował z forum po grafikę nad taką stronę (o ile będzie potrzeba).
Odpowiedz
Ja bym chętnie pomógł, ale nie mam żadnych umiejętności, które by się przydały Tongue Zamiast zająć się maturą, to znowu miałbym inne zajęcie.

Może Joomla? Nie wiem jakby forum miało być połączone. Nie działa to przypadkiem na zasadzie RSS? Na stronie byłoby coś w stylu: "Najnowsze tematy".
Odpowiedz
(04-04-2012, 20:06)Rysh napisał(a): O czymś zapomniałem?
Download z mojej strony?

A może po prostu posiedzieć i samemu wszystko posklejać z tego co już jest. Trochę z tym zejdzie ale po maturach będę miał dużo wolnego czasu. Wink
Odpowiedz
(04-04-2012, 20:32)niemiec napisał(a): Ja bym chętnie pomógł, ale nie mam żadnych umiejętności, które by się przydały Tongue Zamiast zająć się maturą, to znowu miałbym inne zajęcie.
Każda ręka się przyda, Smile
(04-04-2012, 20:32)niemiec napisał(a): Może Joomla? Nie wiem jakby forum miało być połączone. Nie działa to przypadkiem na zasadzie RSS? Na stronie byłoby coś w stylu: "Najnowsze tematy".
Może i działa, lecz nie chce robić 2 różnych kont do 1 strony. Konto na forum = konto na stronie. Dopisać moduł do wyświetlania ostatnich postów czy tematów to nie problem. Mógłbym się tym zająć.
(04-04-2012, 22:03)Pawilonek napisał(a):
(04-04-2012, 20:06)Rysh napisał(a): O czymś zapomniałem?
Download z mojej strony?

A może po prostu posiedzieć i samemu wszystko posklejać z tego co już jest. Trochę z tym zejdzie ale po maturach będę miał dużo wolnego czasu. Wink
Download, hmm... Tylko co w nim trzymać? Skoro większość plików teraz jest dostępnych online.
Odpowiedz
Widzę, że Rysh odkopał mój temat z notatnika Tongue
Odpowiedz
(05-04-2012, 11:44)Mouse napisał(a): Widzę, że Rysh odkopał mój temat z notatnika Tongue
Tzn, doszedłem do wniosku że to dobry pomysł. Dlatego nie pytałem Cie na gtalku, tylko od razu na forum, bo Twoje zdanie znam Big Grin

Do pozostałych użytkowników, jak chcielibyście widzieć forum? Bardziej w stylu: http://openttd.org czy http://tt-forums.net ?
Odpowiedz
Strona główna, czyli newsy, poradniki, czaty z serwerów, stan serwerów, upload i zgłaszanie nadużyć, jak openttd.org, a forum, jak forum.
Odpowiedz
Jedno jest pewme. Trzeba to wszystko zintegrowac. Taki portal duzy. Ja juz dzis chce usinac prochy.tk ale trzyma mnie zglaszanie naduzyc bo rekordow chyba nikt nie oglada :p
Odpowiedz
(14-04-2012, 15:02)niemiec napisał(a): Strona główna, czyli newsy, poradniki, czaty z serwerów, stan serwerów, upload i zgłaszanie nadużyć, jak openttd.org, a forum, jak forum.
Chodzi mi głównie o styl, czy bardziej nowoczesny czy w stylu OpenTTD? Okienka, komunikaty etc.

(14-04-2012, 16:10)Mouse napisał(a): Jedno jest pewme. Trzeba to wszystko zintegrowac. Taki portal duzy. Ja juz dzis chce usinac prochy.tk ale trzyma mnie zglaszanie naduzyc bo rekordow chyba nikt nie oglada :p
Właśnie tym będę się zajmował niebawem.

Odpowiedz
Pytanie, kto będzie chciał korzystać z takiego super-hiper-rozbudowanego-i-zintegrowanego środowiska?
Ile z obecnych ludzi, stale odwiedzających forum, ma zacięcie do pisania poradników i tworzenia interaktywnych, "żywych" portali?
Nie znam statystyk, ale pewnie 90% użytkowników obecnego forum to newbe, którzy zalogowali się po to, żeby uzyskać szybką odpowiedź na szybkie pytanie...
Odpowiedz
Ja akurat poradniki lubię pisać Tongue
Odpowiedz
(18-04-2012, 21:11)niemiec napisał(a): Ja akurat poradniki lubię pisać Tongue
Fakt, nawet filmy kręcić.... Wink
Odpowiedz
Tylko żeby nie posądzono o plagiat tak jak z tymi Gramy.
Odpowiedz
To świetny pomysł, szkoda ze niektóre ze stron nie działają, są serwisy które coś opisują ale nie ma fot, i zapisy - poradniki niestety też nie chcą działaćSad takie przerobienie mogłoby bardzo pomoc.
Odpowiedz
Krokiet czy ty spojrzałeś z jakiej daty są powyższe posty? Odkop roku
Odpowiedz
Hej, tutaj zwykły fan OpenTTD. Otóż co ja tu robię i czemu tu piszę, ponieważ stwierdzam iż bardzo trudno dostrzec tekst między przerwami w działach (mi jest bardzo trudno Smile ) Chciałbym zaproponować aby te teksty/napisy troche rozjaśnić aby nie zlewały się z tłem Smile . Z góry dziękuję i pozdrawiam
Odpowiedz
(15-08-2015, 22:21)Edison napisał(a): Hej, tutaj zwykły fan OpenTTD. Otóż co ja tu robię i czemu tu piszę, ponieważ stwierdzam iż bardzo trudno dostrzec tekst między przerwami w działach (mi jest bardzo trudno Smile ) Chciałbym zaproponować aby te teksty/napisy troche rozjaśnić aby nie zlewały się z tłem Smile . Z góry dziękuję i pozdrawiam
Proszę o screena o który dokładnie tekst chodzi, postaram się zaradzić! Pozdrawiam również.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
[-]
Witaj
You have to register before you can post on our site.

Login/Adres e-mail:

Hasło:

[-]
Discord

[-]
Ostatnie posty
Polish Train Set
Zakładam że działa, ...qamil — 19:42
Polish Train Set
Dzięki wielkie! Dobr...101ksl — 10:33
Polish Train Set
Tymczasowo wersja bę...qamil — 22:51