Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pętla przed stacją.
#1
Mam takie coś:

[Obrazek: Zakopane_Transport_29ty_Pa_2233.jpg]

Używam wszędzie jednokierunkowego sygnalizatora trasy. Dlaczego pociąg nie wjeżdża na tą pętlę, tylko czeka, aż zwolni się miejsce na stacji?
#2
Może pętla jest za długa i pathfinder stwierdza, że bardziej mu się "opłaca" czekać?
Spróbuj też zamienić na pętli semafory trasy na 1-kierunkowe blokowe.
Swoją drogą trzeba było poczekać chwilę i pokazać screen z pociągiem stojącym i pokazaną zajętością trasy,
bo ten akurat wjeżdża na wolny tor.
#3
Zmień sobie w configu:
Kod:
yapf.rail_firstred_twoway_eol = true
Powinno pomóc.
#4
(03-03-2014, 13:57)niemiec napisał(a): Zmień sobie w configu:
Kod:
yapf.rail_firstred_twoway_eol = true
Powinno pomóc.

No dobra czyli gdzie to sobie mam wpisać?
Bo ja nie widzę żadnego pliku config w folderze z grą a mam identyczny problem z pętlami, które nie działają a powinny Wink
#5
Smiley50 "Szukajcie, a znajdziecie" Smiley50

Co, do kościoła się nie chodzi!? Smiley7 Smiley60 Smiley13 Smiley32 Smiley30

W sumie... tam też by chyba nie wiedzieli, że ten plik jest w folderze OpenTTD w Dokumentach.
A swoją drogą, to bardzo ciekawe, że widzisz identyczne problemy, których inni w ogóle nie widzą (link do obrazka z problemem). Smiley29
Daj lepiej skrina lub jeszcze lepiej sejwa, bo wątpię, aby problem mógł być w ustawieniach. Nie widzę w czym dokładnie jest problem, ale często skutecznym rozwiązaniem jest użycie presygnali zamiast sygnalizatorów trasy.

W grze, z tego co zauważyłem, od wersji 1.7.1 pojawił się pewien bug z pathfinderem (pociągi czasem chcą jechać do warsztatów pomimo, że nie ma takiej konieczności (awarie i serwisowanie wyłączone)), być może go już usuneli, ale może nadal jest i robi bałagan na trasach.


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości