Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brak torów elektryfikowanych!
#1
Witajcie, pobrałem właśnie najnowszą wersję Open TTD...
no i super frajda jak za dawnych lat tylko... nie ma torów elektryfikowanych.
Scenariusz startował w 1985 r. więc chyba powinny być. Przytrzymuje ikonkę torów i nie ma żadnych elektryfikowanych opcji. Jest nieaktywna jednotorowa i magLev... ale nie ma nawet takiej opcji, żeby chociaż nieaktywna pozycja była "trakcja elektryfikowana"... Co muszę zrobić?

Pozdrawiam,
#2
Grasz z jakimiś NewGRF?
#3
(15-07-2019, 20:46)Mouse napisał(a): Grasz z jakimiś NewGRF?

Tak pkp i 2cc, ale to nie wina tego.
Adminowi tyle zajęło zaakceptowanie mojego posta, że już zdążyłem sobie z tym poradzić. Zainstalowałem wersję 1.2 tam było ok. Potem 1.9 bodaj i już elektryfikowane tory się pojawiły normalnie. Co prawda tylko w klimacie umiarkowanym. Kiedyś miałem w każdym. Kiedyś, czyli, kiedy cała gra miała może 2 -3 latka ;Wink
Dalej jednak nie wiem, czemu w najnowszym OTTD nie było torów elektryfikowanych :Smile szukałem wszędzie ;Wink nie jest ta gra dla mnie nowością. Pół życia na każdych wakacjach do niej wracam :Smile  mimo wszystko poległem!    
____________________
Pozdrawiam
http://noalejakto.pl
#4
Albo masz włączoną opcję "brak torów zelektryfikowanych"...
#5
(16-07-2019, 13:27)McZapkie napisał(a): Albo masz włączoną opcję "brak torów zelektryfikowanych"...

Nie mam takiej opcji włączonej. Nie mam w ogóle nigdzie takiej opcji
#6
Owszem, jest w limitations: disable electric rails, w polskiej wersji nawet sensowniej przetłumaczone jako 'tylko jeden rodzaj torów'.
Być może musisz ustawić wyświetlanie wszystkich ustawień (expert mode) a nie tylko tych zwykłych.
#7
(18-07-2019, 15:16)McZapkie napisał(a): Owszem, jest w limitations: disable electric rails, w polskiej wersji nawet sensowniej przetłumaczone jako 'tylko jeden rodzaj torów'.
Być może musisz ustawić wyświetlanie wszystkich ustawień (expert mode) a nie tylko tych zwykłych.

Nie jestem aż tak nieogarniety. Pierwsze co zrobiłem to kombinowalem z tym ustawieniem. Na wł i wył. I nic nie pomagało. Pomogło to, co powiedziałem. Jest jakiś bug w najnowszej wersji jakninstalujesz ja od zera a nie jako update. Dziwne też że w tropikalnym nie ma torów elektryfikowanych. Niby czemu? Kiedyś miałem je wszędzie. No ale to ja. Dzięki za odp.


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości